Гастроподорож: Що їсти у Римі?

326
3 хвилини
Ми вважаємо, що познайомиться з культурою міста можна не тільки розглядаючи архітектуру, а й куштуючи нову їжу. Приїхати в Рим і не познайомиться з місцевою кухнею, здається неможливим. 

Їж, гуляй, закохуйся у Рим. З першим пунктом, ми з радістю допоможемо.

Джелато
Не знаємо людини, яка не чула про італійське морозиво. Всі смаки джелато не перерахує навіть італієць. Must-try поїздки в Італію, особливо фісташкове.

Піца & Паста
У Римі їдять піцу з артишоками — Pizza alla Romana. Якщо у вас немає часу на ресторани, замовляйте улюблену місцевими піцу Il forno «з пекарні».
Існує два види: з червоним соусом і з білим. Ідеальний варіант для перекусу to go.

Італійську пасту роблять з твердих сортів пшениці, а соуси — під певний вид пасти. Наприклад, густі соуси підходять до довгої і плоскої пасті тальятелле.
У Римі традиційною пастою вважають: Pasta alla Carbonara, Bucatini all'Amatriciana, Cacio e Pepe.

Ньокки
Ньокки помилково вважають різновидом пасти і називають італійськими галушками. Для приготування беруть картопляне пюре, яйця, борошно і замішують у невеликі кульки. Кульку акуратно притискають виделкою і варять. Картопляні ньоккі зазвичай подають з томатним соусом і пармезаном. 

Артишоки
Італійці дуже люблять артишоки: додають в піцу, пасту, соуси і їдять запеченими. Спробуйте улюблене блюдо римлян — смажені артишоки з оливковою олією. Майте на увазі, смак у них дуже незвичайний. 

Кава
Каву можна назвати національним напоєм Італії. Найчастіше місцеві п'ють еспрессо. Всіма улюблені капучіно і латте тут прийнято пити до 12 ранку. Відчуй себе справжнім італійцем, замов після обіду десерт і чашечку кави.

Каннолі
Хрустка трубочка з начинкою, яку придумали черниці з Сицилії. Трубочку обсмажують в клярі, додають рикотту і обвалюють у фісташкової крихті.

Буррата, моцарелла, рікотта
Це три причини, щоб поїхати в Італію. 

Рікотта — ніжний, розсипчастий сир, не солоний. Італійці готують з ним десерти і салати. Моцареллу додають в піцу, салати, їдять з помідорами і з хлібом.

Буррата — це мішечок моцарели, у яку додали вершки. Дуже ніжний, м'який сир. Продається супер-свіжою і бажано з'їсти її в найближчу добу. Сильний і незалежний сир, який їдять просто з сіллю і маслом, вимочуючи хліб.

Марітоццо

Великі здобні булочки з заварним кремом і збитими вершками. У грудні навіть святкують день марітоццо. Для тих хто не любить солодке, є версія солоних марітоццо з овочами і анчоусами. 

Fiori di zucca
Найдивовижніше блюдо з усіх перерахованих. Обсмажені в клярі квітки гарбуза або цукіні наповнені сиром моцарелла. 

Buon appetito! 
  • Коментарі
Завантаження коментарів ...